Super Comics

Nederlands grootste Comics platform

Original_Sin
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

2 reacties

  1. Ik vond Original Sin ook een prima comic. Ik was al een poosje uit de Marvel event comics omdat die me altijd op een of andere manier wel teleurstelden. Original Sin deed dat niet.

Original Sin – 2014

Avengers Ense…… uhm Iedereen in het Marvel universum die vrij is moet verzamelen! Uatu The Watcher is dood, kei dood! En niemand minder dan Nova vindt hem. Original Sin is een lekkere “Who dunnit”, op z’n Marvels.

Laat ik meteen zeggen dat de reviews voor dit boek erg verdeeld waren en mij toch enigszins weerhielden om dit boek op te pakken. Maar toch ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Ja het had zo veel meer kunnen zijn maar toch valt Original Sin echt zeker niet tegen.

Het verhaal is een op zichzelf staand event, er zijn wel wat tie-ins die in de bundel beschreven worden. (Original Sin. 0-8, Original Sins 1-5.)
Het moord mysterie start wanneer Nova en The Watcher elkaar ontmoeten en Nova achter verschillende geheimen komt van hem zelf en van The Watcher. Zo ontdekt hij bijvoorbeeld dat The Watcher een arsenaal heeft met verschillende wapens, waar er uiteindelijk een van mist!

Uiteindelijk ontstaan er verschillende, niet voor de hand liggende team ups die allemaal steeds verder de moord ontrafelen.
Verfrissend is dat Cap, Iron man en Thor niet zo op de voorgrond staan in Original Sin, zoals we van ze gewend zijn. Nee er zijn prominenten rollen weggelegd voor vele anderen, waaronder Black Panther, Dr strange, Gomorra, Wolverine, The Punisher en Nick Fury.
Die laatste speelt wel een hele belangrijke rol in het verhaal.
Hoogmoed, Wraak, Hebzucht, Nijd, Gulzigheid, zijn manieren waarop plotwendingen elkaar afwisselen die op sommige momenten wel iets ingewikkelder en interessanter hadden gemogen als we het dan toch over originele zonden hebben, toch?

 

Het artwork is van de hand van niemand minder dan Mike Deodato. Die al heel wat mooie series op zijn naam heeft staan. Original Sin komt dan ook echt tot zijn recht door de schilderachtige stijl van Deodato. Zoals we van bijvoorbeeld “The Mighty Thor” gewend zijn.

Frank Martin verzorgd mooi schilderachtig donker kleur werk, wat de sfeer van het verhaal echt ten goede komt.

Ik ben zelf wel iemand die van de niet standaard events houd, zoals Secret Wars of Civil War 1 en 2, waar Original Sin zich zeker niet mee kan meten, maar ook weer niet aan ten onder doet.
Daarlangs ook fijn om te weten, het verhaal is een dikke bundel, die een stuk minder kost dan boven genoemde.

Als we uitgaan dat wij gewone stervelingen zeven hoofdzonden en zeven deugden hebben. Krijgt Original Sin een 5 van 7 zonden en is het zeker een deugd om te lezen.