Super Comics

Nederlands grootste Comics platform

Cosmic_Ghost_Rider_Baby_Thanos_must_die
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Cosmic Ghost Rider – Baby Thanos must die

Intergalactic time travel bonanza! Houd jij van spectaculaire kleuren, foute grappen en bizarre plotwendingen? Dan is de Cosmic Ghost Rider – Baby Thanos must die! een must read!

Vroeger las ik Ghost Rider, verschillende reeksen maar haakte na een tijdje toch weer af. Een fan van het “antihelden” genre bleef ik wel. Klassieke karakters als Ghost Rider, The Punisher, the Darkness en Spawn heb ik vaak en veelvuldig verslonden.
Als warme broodjes werden deze aan mij verkocht en ik at ze zo wat uit de handen van mijn “strip banketbakker”.

Toch werden de verhaallijnen dunner en blijkbaar het “zinloze geweld” groter in dat genre maar nu hebben liefhebbers van het genre geluk! De reeks Cosmic Ghost Rider blijkt toch zeer verfrissend. In de reeks “Thanos Wins” werd de nieuwe Ghost Rider geïntroduceerd en werd zijn origin uiteindelijk ook onthuld. Mephisto, Thanos, Galactus en Odin waren interessante karakters die daarbij een grote rol speelde. Hierna kreeg The Cosmic Ghost Rider een eigen reeks en een groter aandeel in het Marvel universum.

Gezien ik het verhaal zelf in plotwendingen steeds gaver vond worden, geef ik geen spoilers weg, die doen het karakter en de lol van het lezen van de reeks geen eer aan. Maar jongens wat een feest. Ruimte haaien, een knokpartij in een ruimte kroeg waarbij the Ghost Rider tegen Galactus oploopt, Old Man Cable die op de vlammende schedel jaagt, echt episch waanzinnig.
Echter mocht er hier en daar wat meer verdieping zitten in sommige wendingen, of mochten sommige gebeurtenissen voor mijn smaakt nog absurder.

Schrijver Donny Cates en tekenaar Dylan Burnette doen de karakters echt tot hun recht, een Deadpool achtige humor, zwart en hard, subliem artwork van Dylan Burnette en vooral veel spectaculaire kleuren die de intergalactische en kosmische wereld van Marvel doet uitblinken.
Merkbaar is er veel aandacht besteed om dit karakter te laten vuren inclusief brandende schedel in een stolp-achtige ruimte helm!

Inmiddels is er al een nieuwe reeks gestart in 2019 en beland de Cosmic Ghost Rider in een nieuwe versie van the Guardians of the Galaxy.

Tijdreizen, gevatte humor, spectaculaire kleurwerk, plotwendingen, het kosmische deel van het Marvel universum, veel verschillende karakters en bijrollen maken “Cosmic Ghost Rider – Baby Thanos must die, een echt feest om de wereld van antihelden te lezen en te verfrissen!

Witte minpuntjes aan de reeks, ja die zijn er. Het is namelijk te kort! Ik wil meer!
9 broodjes van 10!