Supercomics

Richard Rider

Richard Rider is een fictief personage dat verschijnt in Amerikaanse stripboeken gepubliceerd door Marvel Comics. Hij is de oorspronkelijke personage met de naam Nova en is een lid van de Nova Corps, een intergalactische politiemacht. Het personage is gecreëerd door Marv Wolfman en John Romita, Sr., en verscheen voor het eerst in Nova #1 (1976).

Het Nova Corps is een fictief intergalactisch politiekorps dat voorkomt in de strips van Marvel Comics. Het is gebaseerd op het planeet Xandar, en is bedoeld om de orde te handhaven en bescherming te bieden aan andere planeten en beschavingen in het universum. De leden van het Nova Corps dragen uniformen en hebben toegang tot hoogtechnologische wapens en voertuigen. Ze worden ook versterkt met de kracht van de Nova-kristallen, die hun fysieke kracht en durability vergroten. De Nova Corps werd opgericht door de Xandariërs om hun planeet te beschermen tegen invasies van andere rassen. De Nova Corps speelt een belangrijke rol in de Marvel Comics Universe en is afgeleid van het Green Lantern Corps van DC Comics.

In het verhaal “Annihilation” van Marvel Comics is Nova een belangrijke figurant. Hij is een lid van het Nova Corps en neemt deel aan de strijd tegen de invasie van de Annihilation Wave, een vijandige alienrace die het universum probeert te vernietigen. Nova speelt een leidende rol in het verzet tegen de Annihilation Wave en streeft naar de vernietiging van de leider van de vijandige alienrace, Annihilus. Hij werkt samen met andere helden uit het Marvel Universe, waaronder Silver Surfer, Drax the Destroyer en Ronan the Accuser, om de Annihilation Wave te stoppen en het universum te beschermen.