Super Comics

Nederlands grootste Comics platform

Black-Panther
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black Panther

Black Panther is een fictieve superheld uit de strips van Marvel Comics, gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. De personage maakte zijn eerste verschijning in Fantastic Four #52 in juli 1966.

De werkelijke identiteit van Black Panther is T’Challa, koning van het Afrikaanse land Wakanda. Als koning en beschermer van zijn land is T’Challa in het bezit van krachten en vaardigheden die zijn gewonnen van de hart-shaped herb, en bovendien is hij een expert in verschillende vechttechnieken en een briljant wetenschapper en technologisch genie.

Wakanda is een fictief land in Afrika dat rijk is aan Vibranium, een krachtige en unieke legering die wordt gebruikt voor vele technologische toepassingen, waaronder de Black Panther suit. Dit suit geeft de drager een ongelooflijke kracht, snelheid en weerstand tegen kogels.

Black Panther wordt vaak beschouwd als één van de meest invloedrijke personages van de Afrikaanse diaspora in de stripboeken. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in verschillende verhalen binnen de Marvel Comics, waaronder de Avengers en de Fantastic Four.

In 2018 werd een film met dezelfde naam uitgebracht. De film werd geregisseerd door Ryan Coogler en is een van de meest succesvolle films in de Marvel Cinematic Universe. De film concentreert zich op de strijd van T’Challa voor de troon van Wakanda en zijn pogingen om zijn land te beschermen. De film werd geprezen voor zijn diversiteit en inclusie, en voor de manier waarop het verhaal invloedrijke thema’s van ras en culturele identiteit aanpakte.