Super Comics

Nederlands grootste Comics platform

spawn-307_1aa243d369
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spawn

Spawn is een superheldenfilm uit 1997, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Todd McFarlane. De film volgt de voormalige CIA-agent Al Simmons, die na zijn dood wordt teruggebracht tot leven door de duivelse krachten van Malebolgia. In ruil voor zijn leven wordt Al gedwongen om als een soort soldaat voor Malebolgia te dienen.

Als Spawn moet hij vechten tegen de krachten van het kwaad, maar hij worstelt met zijn verleden en zijn nieuwe identiteit. Hij probeert ook contact te maken met zijn vrouw, Wanda, die hij achterliet toen hij stierf. Uiteindelijk moet Spawn een keuze maken tussen wraak of vergiffenis, en tussen het dienen van Malebolgia of zich tegen hem te keren.

De film werd geregisseerd door Mark A.Z. Dippé en geproduceerd door McFarlane zelf. De hoofdrollen worden gespeeld door Michael Jai White als Al/Spawn en John Leguizamo als de duivelse karakter Violator. De film kreeg gemengde recensies en was niet zo succesvol als andere superheldenfilms, maar het werd wel een cultklassieker en Spawn bleef een populaire figuur in de stripwereld.