Super Comics

Nederlands grootste Comics platform

Spawn
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Spawn

Het verhaal gaat over een officier in het Amerikaanse leger (Al Simmons) die in dienst van de CIA geheime missies uitvoert. Tijdens één van die missies laat zijn baas, Jason Wynn, hem vermoorden. Al sterft doordat hij in brand werd gestoken, en komt daarna in de hel terecht, waar hij het op een akkoordje met de heersende duivel (Malebolgia) gooit, uit liefde voor zijn vrouw Wanda. Al wil zijn vrouw zien en in ruil zal hij officier in het duivelse leger van Malebolgia worden. Malebolgia laat hem daarop terugkeren, maar wel vijf jaar na Al’s dood én met een danig verbrande huid. Twee redenen waardoor Wanda Al nooit meer zou herkennen. Wanda is na de dood van Al verliefd geworden op Al’s beste vriend (Terry Fitzgerald) waarmee ze tevens een kind (Cyan) heeft gekregen. Dit wordt Al te veel. Hij rebelleert tegen Malebolgia en blijft op aarde, waar hij zich terugtrekt in de steegjes van New York en aldaar de ‘heerser’ wordt.

Spawns lichaam is behoorlijk fors, tegen de vierhonderd pond, en is geheel gemaakt van zogenaamd necroplasma (necroplasm). Dit geeft hem bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen. Hoewel hij nog steeds interne organen heeft, functioneren deze niet meer. Spawn draagt een levend kostuum. Zijn cape, spikes, kettingen en schedels zijn allemaal onderdeel van een organisme dat verbonden is met zijn zenuwstelsel. Dit kostuum beschermt Spawn zelfs wanneer hij bewusteloos is. Het pak voedt zich met het necroplasma van Spawns lichaam. Het kostuum kan zich ook voeden met kwaadaardige energie.

Spawn bezit veel magische krachten. In de strips vóór deel 50 waren Spawns magische krachten gelimiteerd tot een zogenaamde waarde van “9999”. Elke keer als hij zijn krachten gebruikte liep de teller terug. Om deze reden gebruikte Spawn zijn magische krachten maar zelden. Hij kan onder andere de doden laten opstaan, schoten van necroplasmische energie afvuren, teleporteren, van vorm veranderen, mensen genezen en vliegen.

Vanwege zijn vroegere militaire training gebruikt Spawn vaak vuurwapens als alternatief voor magie.

Spawn is vrijwel niet te stoppen en kan zolang hij buiten een gebied bekend als “De Deadzone” is, niet worden gedood, tenzij hij wordt onthoofd door een wapen van de hemel. De “Deadzone” is een plek op Aarde die toebehoort aan het domein van de hemel. Binnen dit gebied heeft Spawn geen krachten is hij in feite een normaal mens.